AirAsia bersedia untuk melancarkan semula tujuh destinasi antarabangsa di China

Kongsikan Artikel ini


KUALA LUMPUR – AirAsia bersedia untuk melancarkan semula tujuh destinasi antarabangsa di China iaitu Macao, Shenzhen, Guangzhou, Kunming, Shanghai, Hangzhou dan Chengdu kerana lantunan kukuhnya berterusan selepas wabak.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia Riad Asmat berkata China adalah pasaran penting bagi Kumpulan Penerbangan AirAsia, “di mana kami merupakan syarikat penerbangan tambang rendah antarabangsa terbesar mengikut kapasiti pra-pandemi.”

“Berdasarkan faktor muatan yang mengagumkan dalam penerbangan sulung kami ke/dari Guangzhou, permulaan semula perkhidmatan kami bukan sahaja akan memberikan nilai dan kebolehcapaian yang lebih besar kepada pelancong penting dari Malaysia dan pelancong dari China tetapi akan meningkatkan dengan ketara pelancongan, perdagangan dan pertumbuhan ekonomi di kedua-dua negara. negara,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

AirAsia Malaysia bersedia untuk memulakan semula empat destinasi China dari dua hab – Kuala Lumpur dan Kota Kinabalu ke Macao, Shenzhen, Guangzhou dan Kunming 10 penerbangan setiap minggu, dengan rancangan untuk meningkatkan kekerapan sehingga 27 penerbangan setiap minggu pada bulan Mac.

Penerbangan pertama ke/dari China dimulakan semula pada 10 Feb 2023, ke/dari Guangzhou dengan faktor muatan yang kuat kedua-dua hala, katanya.

Sebagai melengkapkan penyambungan semula destinasi jarak dekat, AirAsia X Malaysia akan menyambung semula Kuala Lumpur ke Shanghai, Hangzhou dan Chengdu dengan 10 penerbangan setiap minggu bermula 1 Mac 2023.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Malaysia, Benyamin Ismail berkata China akan menjadi tumpuan pasaran utamanya yang seterusnya apabila syarikat penerbangan itu meneruskan strategi pertumbuhannya untuk menaiki laluan paling popular dan menguntungkan.

“Kami telah menyaksikan kejayaan yang luar biasa dengan perkhidmatan kami ke China, di mana kami membawa lebih 1.8 juta tetamu ke/dari China pada 2019 sahaja.

“Kami percaya permulaan semula perkhidmatan kami ke China akan menjadi popular bagi pengembara perniagaan, pelajar antarabangsa, mereka yang melawat keluarga dan saudara mara serta merangsang permintaan serantau antara dua pasaran besar melalui tambang penerbangan dan perkhidmatan yang bernilai tinggi,” katanya.

AirAsia Malaysia menawarkan tambang semua-dalam-sehala untuk pelancong penting daripada RM151/RM223 dari Kuala Lumpur dan Kota Kinabalu ke Macao, Shenzhen, Guangzhou dan Kunming.

AirAsia X Malaysia menawarkan tambang sehala semua dalam untuk pengembara daripada RM899/RMB1,088 pada kelas ekonomi atau RM2,199/RMB3,288 pada katil rata premium dari Kuala Lumpur ke Shanghai, Hangzhou dan Chengdu.

Memandangkan kemasukan ke China pada masa ini terhad kepada visa tertentu, tetamu dinasihatkan untuk menyemak keperluan perjalanan ke negara yang mereka pergi.

Untuk keperluan perjalanan ke China, layari https://support.airasia.com/s/article/Travel-Requirements-China?language=en_GB – BERNAMA


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *