Asam Pedas galore under budget Rahmah Menu in Melaka

Kongsikan Artikel ini


Saharudin (kiri) dan Norena (tengah) menunjukkan tawaran Asam Pedas mereka di bawah Menu Rahmah.

Saharudin (kiri) dan Norena (tengah) menunjukkan tawaran Asam Pedas mereka di bawah Menu Rahmah.

MELAKA – Asam pedasnya melimpah ruah setiap Isnin dan Khamis di sebuah restoran di sini selepas kerajaan memperkenalkan inisiatif menu Rahmah bajetnya bagi memerangi kenaikan kos sara hidup.

Ahli perniagaan Selera Kampung Asam Pedas Saharudin Mohd Nor berkata inisiatif itu mempunyai tiga set menu asam pedas dengan ayam, daging lembu dan ikan bernilai RM5 bagi membantu pelanggan khususnya golongan B40 menikmati alternatif yang lebih murah.

Katanya, usaha itu memberi ruang untuk menyediakan menu berkualiti mampu milik kepada pelanggan.

“Buat masa ini kita tidak tahu bagaimana penerimaannya tetapi menu RM5 akan diberikan kepada 100 pelanggan pertama pada hari yang dipilih,” katanya pada majlis pelancaran Menu Rahmah di Banda Hilir, di sini, pada Isnin.

Setiap menu termasuk sayur-sayuran, telur masin dan air mineral yang sesuai untuk kumpulan.

“Walaupun lebih murah, kami tidak akan meninggalkan kawalan kualiti dan memastikan pelanggan mendapat rasa asam pedas yang sama hanya pada bahagian yang lebih kecil.

Pengarah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) Melaka Norena Jaafar berkata beliau percaya banyak perniagaan akan memperkenalkan Menu Rahmah di kedai mereka.

Beliau berkata 25 perniagaan telah menyatakan hasrat mereka untuk mencipta Menu Rahmah di premis mereka di negeri ini tetapi terpulang kepada mereka untuk menjualnya setiap hari.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *