Bakat dan pengalaman Nurul Izzah Anwar akan memberi manfaat kepada negara

Kongsikan Artikel ini


Nurul Izzah Anwar baru-baru ini dilantik sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan kepada Perdana Menteri berkuat kuasa 3 Jan

Nurul Izzah Anwar baru-baru ini dilantik sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan kepada Perdana Menteri berkuat kuasa 3 Jan

SHAH ALAM – Bakat dan pengalaman lepas Nurul Izzah Anwar akan membantu negara membangun dari segi ekonomi dan kewangan.

Ketua Pemuda (AMK) Parti Keadilan Rakyat (PKR) Permatang Pauh Fahmi Zainol berkata, Nurul Izzah sebelum ini menjalankan kajian kemiskinan pelbagai dimensi Permatang Pauh yang boleh menyumbang kepada indeks kemiskinan negara.

“Kami yakin dia (Izzah) boleh melaksanakan idea seperti ini di peringkat lebih tinggi.

“Kami berharap Nurul Izzah akan menggunakan ruang dan peluang ini sebaik mungkin dalam usaha yang memberi manfaat kepada masyarakat dan negara.

“Kami, pemuda PKR Permatang Pauh mengalu-alukan dan berbangga dengan pelantikan ini,” katanya dalam tweet pada Ahad.

Dilaporkan pada Ahad bahawa Nurul Izzah telah dilantik sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menerusi temu bualnya dengan The Star, bekas ahli parlimen Permatang Pauh itu berkata pelantikannya secara efektif bermula pada 3 Jan.

Nurul Izzah, turut berharap pengalamannya sebagai ahli parlimen yang menumpukan kepada isu-isu seperti kemiskinan, pendidikan dan latihan vokasional (TVET) dan juga pengalaman berkhidmat dalam Jawatankuasa Kira-Kira Negara memberi manfaat kepadanya dalam peranan baharunya.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *