Bas Rapid, DBKL melancarkan perkhidmatan bas perantaraan

Kongsikan Artikel ini


Bas Rapid, DBKL melancarkan perkhidmatan bas perantaraan - Untuk tujuan ilustrasi

Bas Rapid, DBKL melancarkan perkhidmatan bas perantaraan – Untuk tujuan ilustrasi

KUALA LUMPUR – Rapid Bus Sdn Bhd (Rapid Bus) mendapat sokongan dan kerjasama daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) untuk melancarkan perkhidmatan bas perantaraan sebagai alternatif kepada Laluan LRT (transit aliran ringan) Ampang.

Menurut kenyataan Rapid Bus, perkhidmatan ini diaktifkan petang ini pada waktu puncak dan merupakan hasil perbincangan dalam usaha membantu melancarkan perjalanan bas perantaraan yang menyokong perkhidmatan LRT alternatif di laluan Ampang khususnya antara stesen LRT Hang Tuah dan Bandaraya. .

“Sokongan yang diberikan adalah untuk laluan bas terutamanya pada waktu puncak. DBKL bersetuju untuk meletakkan kon di hujung kiri Jalan Raja Laut untuk kegunaan bas perantaraan LRT,” kata kenyataan itu.

Kenyataan itu juga berkata sokongan lain yang diberikan termasuk penggunaan jalan yang ditutup pada waktu puncak, dan DBKL membenarkan hanya bas Rapid KL menggunakan Jalan Tun Perak jika jalan ini ditutup pada waktu puncak.

DBKL juga telah bersetuju untuk menempatkan penguatkuasaan di lampu isyarat di Jalan Tun Perak dan di Bulatan Dato’ Onn dengan sokongan polis bantuan Prasarana Malaysia Berhad di lokasi tersebut, katanya.

Menurut Rapid Bus, DBKL membenarkan pemasangan khemah di stesen LRT terjejas untuk kemudahan dan keselesaan penumpang.

“Rapid Bus mengucapkan terima kasih kepada DBKL atas sokongan tambahan yang diberikan kepada penumpang yang terjejas akibat gangguan perkhidmatan LRT Laluan Ampang antara stesen LRT Masjid Jamek dan stesen LRT Bandaraya,” katanya. – BERNAMA

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *