Bas ulang-alik percuma disediakan kerana gangguan LRT

Kongsikan Artikel ini


Foto untuk tujuan ilustrasi sahaja - FILE PIX

Foto untuk tujuan ilustrasi sahaja – FILE PIX

KUALA LUMPUR – Perkhidmatan ulang-alik percuma sebanyak 34 bas telah ditambah kepada penumpang feri dari stesen LRT Hang Tuah (Transit Aliran Ringan) dan Masjid Jamek sebagai pilihan perjalanan alternatif, berikutan gangguan operasi antara stesen LRT Bandaraya dan stesen LRT Masjid Jamek.

Rapid Rail Sdn Bhd (Rapid Rail) berkata seramai 348 kakitangan Prasarana, termasuk polis bantuan dan kakitangan sokongan, juga telah ditempatkan di balai berkenaan untuk membantu penumpang.

“Berdasarkan pemerhatian di stesen-stesen utama seperti LRT Hang Tuah dan LRT Masjid Jamek pada waktu puncak, pergerakan penumpang lancar dan terkawal walaupun terdapat kesesakan dengan jumlah penumpang yang tinggi berikutan penduduk kota yang kembali bekerja selepas cuti Tahun Baru Cina,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Bagi mengurangkan kesesakan di beberapa stesen, Rapid Rail berkata, waktu puncak pada sebelah pagi dilanjutkan dari 6.30 pagi hingga 10.30 pagi, manakala waktu puncak petang dilanjutkan dari 4.30 petang hingga 8.30 malam melibatkan perkhidmatan LRT dan Monorel Ampang mulai hari ini.

Rapid Rail turut memohon maaf kepada semua penumpang yang terjejas akibat gangguan itu dan menghargai kesabaran mereka.

Perkhidmatan LRT Laluan Ampang/Sri Petaling antara stesen LRT Bandaraya dan Masjid Jamek dihentikan pada Jumaat apabila jajaran landasan berhampiran stesen LRT Bandaraya didapati ‘tergelincir’ dipercayai berpunca daripada keretakan rel. struktur jejambat – BERNAMA

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *