Bersatu akan bekerjasama sepenuhnya dengan SPRM berhubung dakwaan rasuah, kata Hamzah

Kongsikan Artikel ini


Setiausaha Agung Bersatu Datuk Seri Hamzah Zainuddin

Setiausaha Agung Bersatu Datuk Seri Hamzah Zainuddin

SHAH ALAM – Bersatu berkata ia akan bekerjasama sepenuhnya dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan rasuah yang dibangkitkan terhadapnya.

Dalam satu kenyataan sebelum ini, Setiausaha Agung parti itu Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata ia akan terus bekerjasama dalam siasatan supaya dakwaan jahat yang dibuat terhadap Bersatu dapat ditamatkan.

“Pemimpin dan pegawai parti Bersatu yang diminta memberikan keterangan kepada SPRM juga telah diarah memberi kerjasama sepenuhnya.”

Hamzah melahirkan rasa kesal dengan tindakan kerajaan Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) yang menggunakan agensi kerajaan sebagai alat untuk mencapai matlamat politik mereka dan memusnahkan kredibiliti Bersatu dan Perikatan Nasional (PN).

“Kita pasti rakyat sedar akan strategi buruk PH-BN yang mahu mengalihkan perhatian rakyat daripada kelemahan, kegagalan, dan nepotisme kerajaan mereka,” tambahnya.

Beliau juga berkata Bersatu sentiasa tegas terhadap prinsip integriti dan tadbir urus yang baik.

“Semua ahli dan pimpinan semua peringkat diminta bersabar dan terus teguh menghadapi dugaan dan fitnah ini,” katanya.

Komen Hamzah itu berikutan laporan berita bahawa SPRM telah membekukan akaun bank Bersatu untuk siasatan di bawah Akta Pengubahan Wang Haram dan Akta Anti-Suruhanjaya Malaysia (SPRM) 2009.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *