‘Biar khabar angin KJ benar’ – Sanusi

Kongsikan Artikel ini


PENDANG – Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata beliau akan mengalu-alukan bekas anggota parlimen Rembau Khairy Jamaluddin Abu Bakar ke dalam lipatan Perikatan Nasional (PN) menjelang pilihan raya negeri.

Menteri Besar Kedah itu berkata beliau berharap khabar angin Khairy menyertai salah satu parti komponen PN akan menjadi kenyataan apabila parti itu mengalu-alukan pemimpin berkualiti daripada Umno, sambil menambah Khairy akan membawa kesan positif dan mengukuhkan PN.

“Saya harap betul. Biar yang baik masuk, yang tidak boleh kekal di pihak (PH),” katanya ketika ditemui pada majlis penyerahan surat hak milik, lesen pendudukan sementara, hak milik sambungan dan cukai tanah di Dewan Cenderawasih, di sini, pada Selasa.

Sanusi berkata PN mesti terbuka kepada mana-mana individu yang dipecat atau digantung oleh Umno untuk menyertai parti itu jika mereka berminat.

“Mereka yang dibuang Umno adalah individu yang baik dan berpotensi besar, Tiada siapa akan kata Khairy, Tan Sri Annuar Musa, Tan Sri Noh Omar, Datuk Seri Shahidan Kassim, Datuk Seri Hisammuddin Hussein tidak hebat, mereka terkenal di Malaysia,” katanya.

Khairy pada Isnin menyatakan minatnya untuk bertanding dalam Pilihan Raya Negeri Selangor.

Katanya, beberapa tawaran dibuat termasuk jawatan Menteri Besar sekiranya menang.

Beliau tidak mendedahkan parti politik yang membuat tawaran itu dan beliau tidak mengadakan sebarang perbincangan untuk menubuhkan parti baharu.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *