BN mungkin meminta untuk menangguhkan pertemuan dengan Agong hari ini

Kongsikan Artikel ini
KUALA LUMPUR – Barisan Nasional (BN) mungkin meminta penangguhan menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang dijadualkan pada 10.30 pagi hari ini.

Bagaimanapun, sama ada gabungan itu benar-benar akan meminta penangguhan itu adalah sesuatu yang telah didiamkan oleh Bendahari Agung BN Datuk Seri Hishamuddin Hussein.

“Bukan kebiasaan kami bercakap di khalayak ramai. Sama ada kami mohon penangguhan atau tidak, anda semua akan tahu esok,” kata Hishammuddin selepas menghadiri mesyuarat Dewan Tertinggi BN di sini malam tadi.

Sementara itu, timbalan presiden MIC Datuk Seri M. Saravanan mengulangi bahawa BN masih mengekalkan keputusannya untuk tidak menyokong mana-mana gabungan untuk membentuk Kerajaan Persekutuan.

“Kita harap ia (khalayak diraja) boleh ditangguhkan….tak tahu boleh atau tidak. Kita bukan nak bentuk kerajaan, tapi nyatakan pendirian (semasa hadirin),” katanya .

Awal hari ini, Al-Sultan Abdullah memanggil 30 Ahli Parlimen BN untuk menghadap Istana Negara secara individu selepas pertemuan panjang dengan pengerusi Pakatan Harapan (PH) dan Perikatan Nasional (PN); Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam. – BERNAMA


Sumber dipetik: sinardaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *