“Daddy Bukan Jenis Nak Complain Kalau Tak Sihat’- Yana Najib

Kongsikan Artikel ini

Bekas Perdana Menteri, Najib Razak yang telah pun menjadi penghuni penjara hampir dua minggu telah dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur. Dia kemudian dilaporkan berada dalam keadaan stabil tetapi punca komplikasi kesihatannya tidak didedahkan oleh pegawai.

Walaubagaimanapun, anak kepada bekas Perdana Menteri, Yana Najib telah membuat perkongsian tentang punca bapanya terpaksa dimasukkan ke hospital. Dalam IG Storiesnya baru-baru ini (5 September), Yana mendedahkan bahawa Najib telah bergelut dengan “masalah perut berulang” sejak dulu lagi.

VIA Youtube Aljazeera

Yana kemudiannya berkongsi pengalaman lalu yang berlaku pada beberapa tahun lalu apabila bapanya tidak menyedari ulsernya berdarah diaberasa pengsan sebelum dimasukkan ke hospital selama seminggu.

Walaupun mempunyai masalah kesihatan, Yana berkata, bapanya jarang bercakap dengan orang lain tentang penyakitnya, malah ia membahayakan kesihatan dirinya sendiri.

“Saya tahu Daddy bukan jenis yang nak complain kalau rasa tak sihat. Dia tidak suka menyusahkan sesiapa. Apabila sudah ada simtom, selalunya sudah terlambat”, jelas Yana.

Pada tahun 2010, Najib dimasukkan ke hospital buat pertama kali atas sebab yang sama – ulser perut berdarah.

Di IG Stories-nya, Yana turut berterima kasih kepada orang ramai yang mendoakan kesihatan dan kekuatan Najib. Dia kemudian menyatakan harapannya untuk melihat bapanya mendapat rawatan yang diperlukan.

“Kami harap daddy akan menerima rawatan yang konsisten. Tolong jaga daddy & bossku kami. Dia bermakna dunia untuk kita.”

VIA INstagram Yana Najib

Walaupun dipenjarakan, kita berharap bekas Perdana Menteri itu mendapat rawatan yang sewajarnya untuk penyakitnya. Seperti dilaporkan oleh FMT, Turut dilaporkan ialah keadaan Najib stabil dan sedang melalui semua siasatan perubatan yang diperlukan.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *