Dari segi politik Frank: ‘Masa yang tinggi untuk menyusun semula cara menayangkan perjuangan orang Melayu’, kata Shahril

Kongsikan Artikel ini


Bekas ketua penerangan Umno Shahril Hamdan.  Foto oleh Mohd Halim Abdul Wahid.

Bekas ketua penerangan Umno Shahril Hamdan. Foto oleh Mohd Halim Abdul Wahid.

KUALA LUMPUR – Bekas ketua penerangan Umno, Shahril Hamdan berkata, sudah tiba masanya untuk menstruktur semula cara menayangkan perjuangan orang Melayu, ia perlu lebih progresif dan interaktif.

“Saya seorang yang melanggan cara progresif dan sederhana untuk menyampaikan isu berasaskan kaum. Isu sebegini sensitif dan memerlukan perhatian yang tinggi apabila bercakap mengenainya.

“Malah, orang yang sama yang memilih saya sebagai ‘Pro-Pas’, yang selalu ingin tahu, adalah orang yang sama yang mengatakan perjuangan kita (Umno) terlalu liberal. Itu yang saya tidak selesa” kata Shahril kepada Sinar Daily’s Politik Frank.

Shahril menyatakan bahawa sudah tiba masanya untuk rakyat mencari cara yang lebih progresif dan interaktif untuk bercakap tentang perjuangan orang Melayu.

“Kita perlu bercakap dari sudut yang berbeza. Bukan sahaja mengenai hak Melayu, agama yang berbeza, ini adalah isu yang orang katakan sejak 30 tahun lalu, kita perlu lebih futuristik.

Shahril adalah antara 42 ahli Umno yang digantung kerja selama enam tahun selepas mesyuarat majlis tertinggi Umno pada 27 Jan (Jumaat).

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *