Dari segi politik Frank: ‘Saya mahu Ismail Sabri kelihatan ‘abadi, profesional’ kata Jovian mengenai berpakaian bekas PM

Kongsikan Artikel ini


Pereka fesyen, Jovian Mandagie.

Pereka fesyen, Jovian Mandagie.

SHAH ALAM – Pereka fesyen terkenal, Datuk Jovian Mandagie berkata beliau mahu bekas perdana menteri Datuk Seri Ismail Sabri kelihatan ‘abadi dan profesional’ apabila beliau mereka pakaiannya.

“Semasa Ismail Sabri menjadi perdana menteri, saya mahu pastikan beliau kelihatan abadi, profesional dan tajam. Tiada yang mewah,” kata Jovian, yang merupakan menantu bekas perdana menteri itu.

Mengenai selera fesyen Ismail Sabri, dia berkata bapa mertuanya lebih mengutamakan kualiti.

Ismail Sabri sebelum ini dikecam selepas pengguna media sosial melihatnya menggunakan baju Burberry yang dianggarkan menelan belanja ribuan ringgit ketika rakyat berdepan dengan peningkatan kos sara hidup.

“Nah, isu Burberry itu bukan saya (perbuatan saya); ia hanya citarasanya.

“Dia sukakan barangan berkualiti dan saya rasa tiada salahnya.

“Maksud saya, saya pasti anda semua suka sesuatu yang berjenama, tidak sepatutnya ada isu memakainya sekali-sekala,” kata Jovian kepada Sinar Daily’s Politically Frank.

Ketika ditanya mengenai selera fesyennya, dia berkata dia menggemari pakaian yang ringkas dan selesa.

“Adakah saya suka barangan berjenama? Saya tidak membeli jenama, saya membeli kualiti.”

Jovian turut berkongsi pengalamannya bekerja dengan ahli politik yang datang kepadanya untuk mendapatkan nasihat fesyen.

“Baiklah, saya mendapat ramai ahli politik datang kepada saya untuk mendapatkan nasihat fesyen. Mereka juga meminta sut suai atau batik.

“Ia lebih kepada menjahit pakaian mengikut citarasa dan kesukaan mereka dan ya, saya ada menyediakan jahitan yang hebat,” katanya.

Dalam soal fesyen, Jovian menasihatkan ahli politik Malaysia supaya bersikap praktikal dan sudah tentu, bersikap rendah diri.

“Anda boleh kelihatan baik dengan perkara mudah kerana kurang adalah lebih.

“Jika anda seorang ahli politik, seseorang yang berpengaruh adalah lebih baik untuk praktikal pada apa yang anda pakai, dan sentiasa kelihatan pintar,” nasihatnya.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *