Frank Politik: Pembersihan Umno tidak akan menghalang keretakan dalaman, cabaran lain menanti – Shahril

Kongsikan Artikel ini


Bekas ketua penerangan Umno Shahril Hamdan.  Foto oleh Mohd Halim Abdul Wahid.

Bekas ketua penerangan Umno Shahril Hamdan. Foto oleh Mohd Halim Abdul Wahid.

KUALA LUMPUR – Bekas ketua penerangan Umno Shahril Hamdan percaya tindakan pembersihan parti itu tidak akan menghalang keretakan dalaman, kerana cabaran lain menanti.

Bercakap sama ada pembersihan Umno akan memberi kesan kepada pilihan raya negeri, Shahril berkata ia bergantung kepada kepimpinan Umno dan naratif yang mereka buat mengenai perkara itu.

“Mungkin perlu mereka putarkannya kerana kami (ahli yang digantung dan dipecat) semuanya jahat, anti-Umno, pemimpin untuk dijauhkan daripada parti, mungkin ia akan memberi kesan negatif jika mereka merasakan mereka ada. naratif keluar,” kata Shahril kepada Sinar Daily’s Politically Frank.

Beliau juga menyatakan bahawa pembersihan Umno ini tidak akan menghalang politik dalaman parti.

“Politik dalaman akan ada, kini suara pencacai telah dibersihkan daripada parti. Saya rasa sakit kepala yang kami hadapi akan hadir dalam bentuk yang sama tetapi beberapa cabaran lain akan berlaku.”

Bercakap mengenai langkah seterusnya selepas digantung daripada Umno, Shahril berkata beliau akan mengambil sedikit masa dan tidak tergesa-gesa.

“Saya hanya bertemu dengan orang ramai dan rakan-rakan di seluruh spektrum politik.”

Shahril adalah antara 42 ahli Umno yang digantung kerja selama enam tahun selepas mesyuarat majlis tertinggi Umno pada 27 Jan.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *