Gempa Turkiye: Semua ahli pasukan TSG bergegar tetapi selamat, pulang esok

Kongsikan Artikel ini


ARNAZ M. KHAIRUL

ALANYA – Semua ahli Terengganu-Polygon Cycling Team (TSG) selamat dan akan pulang esok, selepas diumumkan Jelajah Antalya yang dijadualkan mereka saingi pada 9-12 Feb telah dibatalkan berikutan gempa bumi dahsyat yang melanda Turkiye semalam.

Pengurus pasukan TSG Wan Mohd Nazri Wan Ahmad, ketika dihubungi di Alanya, berkata anggota pasukan itu bergegar tetapi selamat, selepas gempa bumi berukuran 7.8 magnitud melanda berhampiran bandar Gaziantep, kira-kira 625 kilometer dari Alanya.

“Ia menakutkan. Gegaran dirasai walaupun di sini. Sangat kuat sehingga kami dikejutkan dari tidur pada pukul 4.15 pagi (9.15 pagi waktu Malaysia). Mekanik kami (Mohd Rasdi Rahmat) melihat ke luar tingkap dan dia melihat bangunan di sebelahnya. kepada kami bergegar dan itu benar-benar menakutkan kami,” kata Wan Mohd Nazri.

Anggota pasukan TSG di Turkiye kini ialah pelumba Shahrul Mat Amin, Wan Abdul Rahman Hamdan, Anatoliy Budyak, Metkel Eyob dan Aiman ​​Chahyadi, mekanik Mohd Rasdi, fisio Mohd Norhisamuddin Hilmi dan Wan Mohd Nazri.

“Kami selamat. Sekarang kami akan mula mengemas basikal dan peralatan, kemudian bersiap sedia untuk menuju ke lapangan terbang,” kata Wan Mohd Nazri.

Dua gempa bumi kuat melanda sempadan Turkiye-Syria pagi semalam, menyebabkan kerosakan yang dahsyat. Sehingga masa akhbar, lebih 2,300 kematian telah dilaporkan dengan beribu-ribu lagi hilang.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *