Ikmal Hisham saman Rafizi RM500 ribu

Kongsikan Artikel ini
SHAH ALAM – Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Rafizi Ramli berkata beliau mengalu-alukan saman Timbalan Menteri Pertahanan Sementara Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz dan mereka akan meneruskan perkara itu di mahkamah.

Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz menuntut ganti rugi RM500,000 daripada Rafizi Ramli atas dakwaan kenyataan berunsur fitnah mengenai pengambilalihan howitzer bergerak sendiri (SPH).

Rafizi berkata bahawa tuduhan itu telah dibuat, dan beberapa dokumen telah ditunjukkan.

“Jadi jika dia tidak mengeluarkan surat tuntutan sukar untuk dia berkempen jadi saya faham sekurang-kurangnya dia boleh memberitahu kumpulan yang menyokongnya bahawa dia tidak bersalah dan dia telah mengambil tindakan (dengan) memulakan tuntutan mahkamah. ,” katanya.

Rafizi menyatakan bahawa beliau telah menunjukkan bahawa beliau boleh meyakinkan rakyat kerana bukti pada dokumen tersebut adalah jelas.

“Jadi sudah tentu apabila ada rundingan dengan syarikat yang baru ditubuhkan dua atau tiga tahun, dengan pemilik yang sendiri berusia 20-an dan 30-an dan mempunyai penglibatan oleh keluarga mereka – itu sesuatu yang bukan sahaja saya ingin tahu, tetapi rakyat juga akan melakukannya.

“Jadi, saya agak selesa pergi ke mahkamah kerana selalunya saya semak dahulu untuk memastikan ia berada dalam lingkungan undang-undang.

Baru-baru ini, Rafizi mendakwa semasa sidang media bahawa perniagaan baharu telah dianugerahkan kontrak untuk membekalkan Tentera Darat Malaysia (TDM) dengan sistem artileri howitzer bergerak sendiri (SPH) yang mempunyai hubungan rapat dengan Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz.

sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *