Ismail Sabri menjelaskan kekecewaannya

Kongsikan Artikel ini


Datuk Seri Ismail Sabri - FILEPIX

Datuk Seri Ismail Sabri – FILEPIX

SHAH ALAM – Bekas perdana menteri Datuk Seri Ismail Sabri tampil menjelaskan beberapa petikan mengelirukan daripada wawancara medianya dengan sebuah akhbar tempatan.

Ismail, menerusi media sosialnya berkata beliau sekadar meluahkan kekecewaannya sepanjang menjadi Perdana Menteri daripada Umno.

“Dalam temu bual itu, saya hanya berkongsi kekecewaan yang tidak pernah saya luahkan sebelum ini.

“Saya adalah Perdana Menteri Umno dan untuk mengukuhkan parti pada masa itu, daripada 29 menteri Kabinet, 14 daripadanya adalah daripada Barisan Nasional (BN) – walaupun kita hanya mempunyai 42 kerusi Parlimen,” tulisnya.

Ahli Parlimen Bera itu seterusnya berkongsi tekanan yang diterima sepanjang penggal beliau sebagai Perdana Menteri daripada Umno yang menyatakan seolah-olah beliau bukan Perdana Menteri ketika itu.

“Saya tertekan (dilanyak) ketika itu. Seolah-olah parti saya sendiri adalah pembangkang.

“Itulah yang saya maksudkan semasa wawancara saya.” dia menulis.

Ismail baru-baru ini mengadakan temu bual dengan saluran berita tempatan

Sebelum ini, Ismail pernah temu bual dengan media tempatan yang disalah tafsir sebagai berkata pemimpin Umno sedang dihancurkan dalam Kerajaan Perpaduan.

Kenyataan ini telah mendapat respon kurang baik daripada Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan juga Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Ahmad Maslan.

Zahid dilaporkan berkata apa sahaja yang diperkatakan oleh Ismail adalah pendapatnya sendiri dan Ahmad Maslan dilaporkan berkata beliau tidak jelas apa yang ingin disampaikan oleh Ismail.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *