Johor Pejuang umum ahli MPN sesi 2023-2024

Kongsikan Artikel ini


Foto untuk tujuan ilustrasi.

Foto untuk tujuan ilustrasi.

JOHOR BAHRU -Johor Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) mengumumkan senarai ahli jawatankuasa Majlis Pimpinan Negeri (MPN) baharu bagi sesi 2023–2024.

Setiausaha Pejuang Johor Dr Zaini Abu Bakar berkata ahli-ahli itu diputuskan dalam mesyuarat pertama Ahli Jawatankuasa MPN pada 29 Jan.

Beliau berkata Presiden Pejuang Nornekman Osmain dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang dilantik sebagai Ketua Pejuang Johor yang baharu, 5 Jan lepas, mengumumkan senarai Ahli Jawatankuasa MPN yang baharu.

“Jawatan timbalan ketua dan bendahari Johor Pejuang kosong dan akan diisi dalam masa terdekat. Untuk sesi baharu ini, Zaini Abu Bakar dilantik sebagai setiausaha bersama Mohd Azmin Ali (ketua penerangan), Zalihah Jaafar (ketua Pejuanita); Riad Ahmad (ketua Pemuda Pejuang), dan Nurfatimah Ibrahim (ketua Pemuda Pejuanita), tambahnya.

Sementara itu, Tariq Ismail Mustafa; Azrif Abdul Rashid; Nizam Bashir Abdul Kariem Bashir; Dr Sazali Aripin; Dr Khairil Anwar Razali; Mohd Shukor Ahmad; Talib Md Suhut; Ahmade Mohd Din dan Zamzam Hashim dilantik sebagai ahli MPN.

“Turut dinamakan ahli MPN ialah Fazli Arman; Zainuddin Adam; Wan Sharani Wan Abdul Jalil; Razali Mohd Bahar; Mohamad Azhar Tawil; Suraya Sulaiman; Mohamad Eddy Hafifi Chua; Suriyana dan Mohamad,” katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Beliau berkata Nornekman melahirkan rasa terima kasih kepada bekas Ketua Pejuang Johor Datuk Dr Shahruddin Md Salleh dan barisan kepimpinannya atas jasa mereka sebelum ini.

Selain mengumumkan senarai itu, Nornekman turut mengisytiharkan Johor Pejuang akan disusun semula dengan memecat jawatan Penyelaras Parlimen.

“Walaupun ahli Johor Pejuang yang kini berjumlah 5,000 ahli, akan semakin mengecil daripada penstrukturan.

“Sebenarnya lebih baik mempunyai ahli yang berkualiti dan mengambil berat menyokong matlamat parti. Nornekman juga menekankan bahawa Johor Pejuang akan memainkan peranan aktif untuk memperjuangkan rakyat dan menjadi mata dan telinga masyarakat serta menyuarakan isu-isu berkaitan kemakmuran dan kesejahteraan rakyat. kesejahteraan,” katanya.

Tambahnya, program latihan untuk memperkukuh parti dan semangat setiakawan akan dijalankan.

Nornekman juga mengalu-alukan orang Melayu yang yakin dengan hala tuju parti iaitu mempertahankan kesucian agama Islam, maruah bangsa dan kedaulatan negara menyertai Pejuang.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *