‘Kami diserang oleh parti kami sendiri’ – KJ

Kongsikan Artikel ini


Ismail Sabri, Khairy Jamaluddin

Ismail Sabri, Khairy Jamaluddin

SHAH ALAM – Penjelasan Naib Presiden Umno Datuk Seri Ismail Sabri mengenai tekanan yang diterimanya semasa menjadi perdana menteri telah menarik perhatian bekas ketua pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Dalam komen yang dibuatnya pada catatan instagram Ismail Sabri, Khairy mendakwa dia juga telah diserang oleh rakan-rakan dari partinya sendiri semasa berada dalam Kabinet.

“Kami telah melakukan yang terbaik untuk negara seperti memulihkan ekonomi negara dan membantu negara pulih daripada wabak itu. Anda boleh berbangga dengan itu,” tulisnya.

Sebelum ini, bekas perdana menteri itu telah tampil memperbetulkan kenyataan berhubung isu beliau ‘ditekan’ oleh pihaknya sendiri dalam satu wawancara media tempatan.

Dalam kenyataan itu, Ismail Sabri menyuarakan kekecewaannya yang tidak pernah dilakukannya sebelum ini.

Jelasnya, terdapat laporan yang mengeluarkan kenyataan tidak tepat mengenai wawancaranya sebelum ini.

“Saya Perdana Menteri daripada Umno. Walaupun hanya mempunyai 42 kerusi parlimen, 14 daripada 29 menteri kabinet diberikan kepada ahli Barisan Nasional, dalam usaha memperkukuh Umno.

“Pada masa itu saya seolah-olah bukan perdana menteri dari Umno, saya didesak oleh kepimpinan parti saya sendiri. Saya dihancurkan ketika itu seolah-olah Umno telah menjadi pembangkang,” katanya.

Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dilaporkan menyifatkan rungutan Ismail hanyalah pendapat peribadinya sendiri.


Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *