Kelantan United sign Filipino hotshot Portia

Kongsikan Artikel ini


Penyerang pasukan kebangsaan Filipina Jose Elmer Portia telah menandatangani untuk Kelantan United FC

Penyerang pasukan kebangsaan Filipina Jose Elmer Portia telah menandatangani untuk Kelantan United FC

KOTA BARU – Kelantan United FC telah mengukuhkan barisan hadapan mereka menjelang musim baharu Liga Super Malaysia (MSL) dengan menandatangani penyerang pasukan kebangsaan Filipina, Jose Elmer Portia.

Penyerang berusia 28 tahun kelahiran Amerika Syarikat itu menyertai Kelantan United selepas semusim dalam Liga Kemboja, setelah membuat enam penampilan untuk Kirivong Sok Sen Chey FC.

Ketua Pegawai Operasi Kelantan United Wan Mohd Zul Ikman berkata Portteria mengisi kuota pemain Asean dalam skuad mereka.

“Porteria adalah pemain asing keempat kami untuk musim ini. Dia menyertai Ernist Batyrknov (Kyrgyzstan), Yan Victor (Brazil) dan Morgaro Gomis (Senegal),” katanya.

Wan Mohd Zul berkata Portia, yang memulakan kariernya bersama kelab Major League Soccer (MLS) DC United adalah penyerang serba boleh, mampu bermain sebagai pemain sayap kiri atau kanan.

Beliau menambah bahawa Portia dipilih berdasarkan prestasinya dalam lebih 90 perlawanan dalam liga di Filipina dan Thailand, serta Piala AFC dan Liga Juara-Juara AFC.

“Dia telah menjaringkan 40 gol dan membuat 22 assist bersama pasukan kebangsaan Filipina dan menjadi pemain tetap sejak 2012. Pengalaman dan kemampuan pemain ini tidak perlu dipertikaikan,” kata Wan Mohd Zul.- BERNAMA

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *