Kerajaan sementara akan ada sidang khas Parlimen bentang bajet gaji penjawat awam – Ismail Sabri

Kongsikan Artikel ini

PM sementara Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata kerajaan atau 'kerajaan sementara' di bawah pimpinannya dan 'Kabinet sementara' akan terus berfungsi.  - Foto: BERNAMA

PM sementara Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata kerajaan atau ‘kerajaan sementara’ di bawah pimpinannya dan ‘Kabinet sementara’ akan terus berfungsi. – Foto: BERNAMA

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri Sementara Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata kerajaan atau ‘kerajaan sementara’ di bawah pimpinannya dan ‘Kabinet sementara’ akan terus berfungsi.

“Oleh itu, rakyat tidak boleh keliru, seolah-olah tiada kerajaan kerana kerajaan dahulu masih kekal sebagai ‘kerajaan sementara’.

“Malah, kabinet pun masih berfungsi sebagai ‘Kabinet sementara’ kecuali mereka yang tidak bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-15 atau yang kalah, kerana mereka bukan ahli Parlimen lagi,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini .

Ismail Sabri berkata sidang khas Parlimen akan diadakan bagi membentangkan bajet bagi membayar gaji penjawat awam sebelum 31 Disember ini, jika kerajaan baharu belum dibentuk.

Beliau berkata sidang khas Parlimen itu akan menjadi sesi ringkas tanpa perbahasan dan menggesa penjawat awam supaya bertenang dan tidak bimbang tentang pembayaran gaji mereka.

“Bajet itu mesti dibentangkan sebelum 31 Disember, bagi memastikan penjawat awam boleh menerima gaji mereka untuk Januari,” katanya.- BERNAMA


Sumber dipetik: sinardaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *