Khairy Jamaluddin dan Ahmad Zahid
Pengerusi Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata tumpuan perlu diberikan kepada usaha memperkukuh parti dan bukannya mengeluarkan kenyataan yang boleh merosakkan imej parti.
“Kita boleh berbeza pendapat tetapi jika kita membuat tuduhan atau hanya menjadi proksi (promote) diri kita menjadi yang terbaik, paling bijak dan bijak, itu semua berlagak.
“Sekarang bukan masa untuk membangkitkan perkara remeh. Kita harus fokus untuk menang dahulu,” katanya.
Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan dengan masyarakat Cina di Bukit Melintang hari ini.
Zahid, penyandang Bagan Datuk mahu Khairy membuktikan beliau mampu menyumbang kerusi kepada BN untuk membentuk kerajaan.
“Saya memberinya peluang sekali lagi untuk bertanding di Sungai Buloh walaupun itu bukan tempatnya.
“Beliau perlu bekerja keras untuk menyumbang satu kerusi kepada Barisan Nasional untuk membentuk kerajaan,” katanya.
Media sebelum ini melaporkan Khairy menyatakan hasrat untuk memimpin Umno dan negara suatu hari nanti.