Memastikan perpaduan kekal utuh dalam Umno Johor – Khaled Nordin

Kongsikan Artikel ini


Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dilantik sebagai Pengerusi Umno Johor - FILEPIX

Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dilantik sebagai Pengerusi Umno Johor – FILEPIX

JOHOR BAHRU – Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata pelantikannya sebagai Pengerusi Umno Johor yang baharu adalah bagi memastikan perpaduan dengan jawatankuasa perhubungan parti negeri terus utuh.

Ketua Umno Bahagian Pasir Gudang itu berkata keutamaannya ketika ini adalah memastikan kemakmuran dan perpaduan Umno Johor terus terpelihara.

“Dalam politik, pasti ada badai dan gelora. Terimalah ia sebagai pasang surut dalam perjuangan, dan insya-Allah, hikmah yang paling utama akan datang daripada semua itu.

“Saya menyeru semua pemimpin Umno Johor untuk bersama-sama dan bersetuju demi kelangsungan parti. Insya-Allah saya tidak akan meminggirkan dan meminggirkan sesiapa,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Majlis tertinggi Umno pada Jumaat menggugurkan Datuk Seri Hasni Mohamad sebagai Pengerusi Umno Johor dan melantik Mohamed Khaled menggantikannya.

Majlis tertinggi itu turut menggantung jawatan bekas Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, bekas Ketua Penerangan Umno, Shahril Sufian Hamdan, bekas Ketua Umno Bahagian Tebrau, Datuk Maulizan Bujang, dan bekas Ahli Parlimen Jempol, Datuk Seri Salim Sharif selama enam tahun.

Selain itu, majlis tertinggi Umno turut memecat bekas Pengerusi Umno Selangor Tan Sri Noh Omar dan bekas Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Mengulas lanjut, Mohamed Khaled berkongsi pelantikannya sebagai Pengerusi Umno Johor datang dengan tanggungjawab yang amat berat.

Bekas Menteri Besar Johor itu merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi kerana memberi kepercayaan kepadanya.

“Saya juga amat menghargai sumbangan besar Datuk Hasni Mohammad kepada Umno Johor. Pertukaran kepimpinan ini dilakukan supaya saya dapat meneruskan kerja baik yang telah beliau lakukan,” katanya.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *