Nurul Izzah dilantik sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan PM

Kongsikan Artikel ini


SHAH ALAM – Bekas ahli parlimen (MP) Permatang Pauh Nurul Izzah Anwar dilantik sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan kepada Perdana Menteri Malaysia, bapanya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mendedahkan perkara ini dalam temu bual eksklusif dengan The Star, dia mengesahkan dia memulakan perkhidmatannya pada 3 Jan dan berharap dapat membawa pengalamannya daripada berkhidmat sebagai ahli parlimen selama dua dekad kepada peranan itu.

“Salah satu matlamat saya adalah untuk menyalurkan dan menggunakan bakat terbaik dan cemerlang Malaysia, di dalam dan di luar kerajaan, untuk menambah nilai kepada usaha berterusan untuk meningkatkan keadaan ekonomi rakyat,” katanya dalam temu bual.

Tambah Nurul Izzah, kepimpinan kerajaan perlu mendengar suara rakyat yang disifatkannya selaras dengan arahan Perdana Menteri.

Beliau juga berkata dalam peranannya, dia mendapat input daripada orang ramai, terutamanya mereka dalam kumpulan B40, dan M40.

“Arahan daripada PM adalah jelas: bercakap dengan rakyat dan mendengar idea, kebimbangan dan jangkaan mereka. Mereka adalah pemegang kepentingan yang paling penting daripada semua,” kata Nurul Izzah.

Nurul Izzah sebelum ini pernah berkhidmat sebagai Ahli Parlimen Lembah Pantai selama dua penggal dari 2008 dan kemudiannya di Permatang Pauh, tetapi dia tewas pada pilihan raya umum lalu (PRU15) kepada pencabarnya, Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang Muhammad Fawwaz Mohamad Jan.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *