Nurul Izzah telah membentuk imej yang baik, tidak sepatutnya dicemari oleh kronisme

Kongsikan Artikel ini


SHAH ALAM – Bekas ahli parlimen Permatang Pauh Nurul Izzah Anwar telah mewujudkan jenama yang baik untuk dirinya dengan keupayaannya sebagai pemimpin negara suatu hari nanti; namun, imejnya tidak boleh dicemari dengan kronisme.

Pengarah Urusan Zubedy (M) Sdn Bhd, Anas Zubedy berkata, Nurul Izzah berpotensi menjadi peneraju Malaysia baharu, yang tidak mempunyai ruang untuk kronisme atau rasuah.

“Nurul mempunyai pengaruh dan potensi untuk memulakan “gerakan perpaduan” yang mampu menarik minat rakyat Malaysia khususnya golongan belia tanpa mengira bangsa, agama dan fahaman politik mereka.

“Dia harus melakukan sesuatu dengan cara yang betul,” katanya.

Anas juga menggesa Perdana Menteri melantik Dr Michael Jeyakumar sebagai penasihat dalam isu kemiskinan.

“Jika Perdana Menteri mahukan penasihat orang miskin dan kesukaran yang mereka hadapi kerana ini, saya mengesyorkan Dr Michael Jeyakumar Devaraj, yang telah lama menangani isu ini.

“Dr Jeya juga arif tentang masalah di kalangan penduduk luar bandar,” katanya.

Komen Anas itu susulan pelantikan Nurul Izzah sebagai penasihat kanan ekonomi dan kewangan kepada perdana menteri, berkuat kuasa 3 Jan.

Awal hari ini, Anwar Ibrahim berkata beliau menerima kritikan berhubung pelantikan anak perempuannya, dengan menyatakan bahawa “dia perlu datang untuk membantu memastikan tender dan kontrak adalah teratur”.

Dia memberi jaminan kepada pengkritiknya bahawa dia tidak dilantik untuk “mengambil alih projek.”

Anwar juga menegaskan bahawa tidak akan berlaku rasuah atau salah guna kuasa di bawah pentadbirannya.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *