Pas sedia bekerjasama dengan SPRM

Kongsikan Artikel ini


Laporan Sinar Harian pada Khamis.  Ahmad Samsuri- Foto dari Bernama (gambar kiri).

Laporan Sinar Harian pada Khamis. Ahmad Samsuri- Foto dari Bernama (gambar kiri).

KUALA TERENGGANU – Pas sedia memberi kerjasama kepada siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan pengundi menerima wang untuk mengundi Pas pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, parti itu telus dan bersedia memberi kerjasama, bukan sahaja dengan SPRM tetapi juga badan kerajaan lain yang terlibat dalam siasatan.

Menteri Besar Terengganu itu bagaimanapun berkata tiada pemimpin Pas di negeri itu dipanggil SPRM setakat ini untuk memberi keterangan dalam siasatan.

“Saya tidak pasti (tentang siasatan tunai untuk undi) dan siapa yang dipanggil SPRM, tetapi saya percaya SPRM akan menjalankan siasatan secara telus,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Konvensyen Pendidikan Islam Negeri Terengganu di taman Tamadun Islam (TTI) di sini pada Khamis.

Pada Khamis, Sinar Harian melaporkan SPRM telah mengenal pasti 90 individu yang didakwa menerima wang tunai untuk mengundi sebuah parti semasa Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) di Terengganu.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Azam Baki telah mengesahkannya.

“Siasatan sedang dijalankan, dan kami telah mengenal pasti 90 individu yang menerima wang untuk tujuan pengundian,” katanya pada Khamis.

Sebelum ini, video orang ramai beratur dipercayai menunggu bayaran daripada parti politik menjadi viral.

Difahamkan, lelaki yang memberikan wang tunai dalam video itu juga telah dipanggil untuk disoal siasat.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *