Peja sedia mempertahankan kerusi timbalan presiden Bersatu

Kongsikan Artikel ini


SHAH ALAM – Timbalan Presiden Bersatu Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu atau lebih dikenali sebagai Peja bersedia mempertahankan kerusinya pada pemilihan parti itu pada Nov.

Bekas menteri belia dan sukan itu berkata beliau akan terus berjuang untuk parti selagi beliau diperlukan oleh pemimpin akar umbi.

“Jika saya diperlukan untuk meneruskan perkhidmatan sebagai timbalan presiden atau mana-mana jawatan dalam kapasiti dan kemampuan saya, sudah pasti saya akan terus berjuang bersama Bersatu,” katanya kepada Sinar Harian hari ini.

Ahmad Faizal juga berkata, beliau yakin tiada pemimpin akan mencadangkan untuk mengenepikan jawatan presiden dan timbalan presiden daripada pemilihan parti nanti.

“Saya tidak mendengar mana-mana pemimpin membuat cadangan untuk tidak bertanding jawatan presiden dan timbalan presiden.

“Bersatu terbuka kepada semua orang yang layak, dan kami mengalu-alukan proses demokrasi dalam parti kerana, akhirnya, apa yang penting ialah perjalanan Bersatu akan terus berjuang untuk rakyat,” jelasnya.

“Pilihan raya Bersatu akan diadakan pada Nov, tetapi tiada tarikh ditetapkan lagi,” katanya.

Mengulas mengenai pemukiman ahli Dewan Rakyat Perikatan Nasional (PN), Ahmad Faizal memaklumkan satu pasukan penyelidik dibentuk bagi membantu ahli parlimen parti itu fasih ketika sesi perbahasan dan soal jawab di Dewan Rakyat.

Beliau berkata pengunduran selama dua hari itu, yang bermula hari ini (Rabu) amat penting bagi mempersiapkan diri sebagai ahli parlimen, selain memainkan peranan sebagai pihak pembangkang untuk menyumbang kepada pembangunan negara.

“Kami percaya adalah penting bagi kesemua 74 ahli parlimen yang dipilih pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) untuk mengetahui peranan yang perlu mereka mainkan.

“Ini bukan politik semata-mata; apa yang penting kita mahu memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk rakyat. Ini yang kita cuba capai melalui penyelesaian ini,” jelasnya.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *