Pemberhentian Azmin daripada politik adalah tidak bertanggungjawab, kata orang PKR

Kongsikan Artikel ini


SHAH ALAM – Tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Antarabangsa, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali untuk berehat daripada politik dianggap sebagai tidak bertanggungjawab.

Timbalan Ketua Penerangan PKR Razeef Rakimin menegaskan sebagai wakil rakyat, beliau harus terus berkhidmat sehingga tamat penggalnya.

“Tindakan Azmin jelas menunjukkan beliau bukan wakil rakyat yang bertanggungjawab kepada pengundi dan penduduk kawasannya.

“Saya yakin walaupun berehat dan tidak berkhidmat untuk rakyat, Azmin masih menerima elaun sebagai ADUN Bukit Antarabangsa.

“Adakah pemimpin Perikatan Nasional (PN) suka sangat mendapat gaji percuma seperti beberapa duta yang dilantik tanpa sebarang fungsi semasa era pentadbiran PN sebelum ini,” katanya menerusi satu kenyataan pada Isnin.

Sebelum ini, media melaporkan Azmin yang juga ketua penerangan PN mengumumkan untuk berehat sebentar daripada arena politik dan membuat perancangan baharu.

Bekas menteri perdagangan antarabangsa dan industri itu juga dilaporkan berkata walaupun berehat sementara, beliau tetap bertekad untuk berkhidmat kepada rakyat dan negara pada masa hadapan.

Sementara itu, Razeef juga berkata pengumuman untuk berehat daripada politik perlu dibuat bersama dengan keputusan untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum akan datang.

Bagaimanapun, beliau berpendapat tindakan Azmin itu dibuat kerana kecewa selepas tewas kepada anak didiknya, Datuk Seri Amirudin Shari, di Gombak pada PRU15, selain bimbang kes undang-undang akan datang yang mungkin dihadapinya.

“Saya ingin memberitahu Azmin bahawa apa yang dia alami hari ini adalah kerana pengkhianatan PKR, Pakatan Harapan, dan juga orang ramai yang sebelum ini memberi kepercayaan kepadanya sebagai wakil rakyat Gombak.

“Saya juga ingin menasihatkan Azmin bahawa jika dia mahu berehat, maka berehatlah dari politik buat selama-lamanya memandangkan kredibilitinya telah rosak dan tidak mungkin rakyat akan memberikan kepercayaan mereka kepada pengkhianat walaupun selepas banyak ‘reset’ politik. ,” tegasnya.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *