Penerbangan Firefly terpaksa melencong ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, dengan 66 di atas kapal

Kongsikan Artikel ini


Tangkapan skrin video yang diambil oleh seorang penumpang menunjukkan keadaan cuaca buruk menyebabkan pesawat itu melencong ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai.

Tangkapan skrin video yang diambil oleh seorang penumpang menunjukkan keadaan cuaca buruk menyebabkan pesawat itu melencong ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai.

JOHOR BAHRU – Seramai 66 penumpang dan empat anak kapal yang menaiki pesawat syarikat penerbangan Firefly yang dituju ke Lapangan Terbang Seletar (XSP) dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (SZB), Subang Selangor, berdepan situasi kecemasan berikutan cuaca buruk hari ini.

Dalam satu kenyataan, syarikat penerbangan itu berkata pesawat FY3124 itu berlepas dari Lapangan Terbang Subang pada 7.20 pagi dan dijadualkan mendarat di Lapangan Terbang Seletar pada 8.40 pagi sebelum gangguan itu.

“Bagaimanapun, pesawat itu dilencongkan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai (LTAS) dekat sini untuk menunggu cuaca buruk sebelum membuat penerbangan pulang ke Seletar.

“Seramai 66 penumpang, termasuk seorang bayi, dan empat anak kapal berada di atas kapal itu,” kata kenyataan itu.

Firefly turut merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan kepada semua penumpang atas kesabaran sehingga selamat tiba.

“Keselamatan penumpang dan anak kapal sentiasa menjadi keutamaan kami dalam memberikan perkhidmatan terbaik,” katanya.

Sebelum ini, video yang dirakam seorang penumpang menunjukkan keadaan cuaca buruk menyebabkan pesawat itu melencong menjadi viral.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *