Puad Zarkashi adalah pengkhianat pertama Umno, kata ahli Majlis Pelajar dan Pendidikan Belia parti itu

Kongsikan Artikel ini


Ahli majlis tertinggi Umno, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi

Ahli majlis tertinggi Umno, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi

SHAH ALAM – Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi adalah orang pertama yang mengkhianati Umno, kata Ahli Majlis Pelajar dan Pendidikan Belia parti itu Syed Mohd Syed Nasir.

Beliau berkata perpecahan paling teruk berlaku dalam Umno adalah disebabkan tindakan Puad mendedahkan senarai nama yang dipecat dan digantung sebelum pengumuman rasmi.

“Beliau (Mohd Puad) turut menamakan Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Dr Fathul Bari Mat Jahya antara mereka yang digantung daripada parti.

“Beliau juga menyatakan Malaysiakini mahu mensabotaj dan merosakkan jentera Umno pada 23 April 2018,” katanya dalam satu kenyataan.

Syed Mohd seterusnya menyelar Mohd Puad sebagai pengkhianat kerana melabelkan Umno sebagai parti rasuah kerana beliau tidak dicalonkan pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

“Selain itu, beliau juga banyak memberikan maklumat palsu kepada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ketika memakai topi Ketua Pengarah JASA,” katanya.

Sebelum ini, Puad menggesa parti itu supaya tidak memilih sesiapa yang mengkhianati parti selepas kehilangan kuasa pada pilihan raya umum (PRU14) lalu dalam pemilihan calon bagi PRU15.

Pemimpin Umno Johor itu merujuk kepada semua yang telah kembali, atau boleh kembali pada masa hadapan, selepas melihat bagaimana Umno dan Barisan Nasional (BN) telah bangkit daripada kekalahan teruk pada PRU14.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *