“Saya menyertai PH bukan untuk menjadi pemimpin,” kata Zahidi

Kongsikan Artikel ini


SHAH ALAM – “Saya menyertai Pakatan Harapan (PH) bukan untuk menjadi pemimpin, tetapi untuk meneruskan perjalanan yang saya mulakan 40 tahun lalu,” kata bekas ahli majlis tertinggi Umno Datuk Zahidi Zainul Abidin.

Katanya, beliau mahu kekal berkawan dengan ahli Umno lain daripada menjadi musuh selepas dipecat.

“Jika saya menyertai Perikatan Nasional (PN), saya tidak mahu ahli Umno lain yang menjadi rakan saya dipecat hanya kerana mereka kawan saya.

“Presiden Umno akan memecat sesiapa sahaja yang melakukan kesilapan sedikit pun, walaupun tidak mengikut prosedur yang betul, dia mempunyai kuasa,” katanya semasa program Sinar Live bertajuk ‘Kenapa Pilih PH’ atau Why Pick PH, dikendalikan hos. Hazwan Mokhtar dan disiarkan secara langsung di semua platform media sosial Sinar Harian.

“Saya perlu ‘melindungi’ rakan-rakan yang ingin saya temui. Namun, jika saya menyertai PH, bagaimana dia akan memecat sesiapa sedangkan dia (Presiden Umno) terikat dengan kerajaan perpaduan dengan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim?” soalnya.

Zahidi yang sebelum ini merupakan pemimpin veteran Umno Perlis dan berjuang bersama ahli parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim, dipecat daripada parti berikutan keputusannya bertanding sebagai calon bebas di Parlimen Padang Besar pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *