Sinar Karangkraf mengumpul lebih RM76,000 dalam tempoh lima hari

Kongsikan Artikel ini


Dana Bantuan Sinar Karangkraf x SyriaCare untuk Turki & Syria.

Dana Bantuan Sinar Karangkraf x SyriaCare untuk Turki & Syria.

SHAH ALAM – Sinar Karangkraf berjaya mengumpul dana berjumlah RM76,420.24 sejak pelancaran x Dana SyriaCare untuk Turki dan Syria pada 8 Feb lepas.

Ketua Pemasaran dan Penjenamaannya, Nik Justin Nik Mohd Ariffin merakamkan ucapan terima kasih kepada orang ramai yang bermurah hati menderma kepada tabung itu yang mengumpul RM80,000 dalam tempoh lima hari sahaja.

Beliau juga berharap lebih ramai orang dan pertubuhan tampil menghulurkan sumbangan bagi membantu mangsa gempa bumi di Turki dan Syria.

“Seperti yang kita sedia maklum, terdapat lebih 35,000 mangsa yang terkorban di Turki dan Syria akibat bencana itu.

“Jadi saya rasa kita perlu mempertingkatkannya supaya lebih ramai tampil menghulurkan sumbangan terutama badan korporat bagi membantu dan mengurangkan beban mangsa di sana.

“Kutipan dana bantuan ini akan berlangsung sehingga 28 Feb ini dengan sasaran RM250,000,” katanya kepada Sinar Harian pada Isnin.

Menurut Nik Justin, dana itu akan digunakan untuk empat punca berbeza, iaitu; untuk menyediakan tempat tinggal sementara bagi penduduk yang kehilangan tempat tinggal, makanan, ubat-ubatan dan keperluan asas termasuk pakaian.

“Usaha kita telah bermula pada hari pertama bencana dengan melancarkan tabung bantuan dengan kerjasama Syria Care. Sumbangan yang terkumpul disalurkan dari semasa ke semasa kepada negara yang dilanda bencana.

“Semua pegawai dan sukarelawan yang sudah berada di situ akan membeli peralatan dan bantuan yang disebutkan tadi. Bantuan akan diteruskan, dan setiap sumbangan yang diberikan akan digunakan untuk menghulurkan bantuan kepada mangsa gempa bumi,” jelasnya.

Dana Sinar Karangkraf x SyriaCare untuk Turki dan Syria melibatkan kerjasama strategik Sinar Harian dengan Syria Care dan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

Sebarang sumbangan boleh disalurkan ke akaun Maybank Sinar Karangkraf di talian 5642-7652-9068, atau menghubungi urusetia di talian 019-2133315.

Sumbangan kepada Sinar Karangkraf x Syria Care “Dana #Bantuan Becana” boleh disalurkan terus di pautan ini: https://info.sinarharian.com.my/tabung-bantuanbencana-sinar-karangkraf-x-syria-care/

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *