Status Velodrom Rakyat Ipoh akan diketahui akhir Februari – KBS

Kongsikan Artikel ini


Imej untuk tujuan ilustrasi sahaja - Facebook

Imej untuk tujuan ilustrasi sahaja – Facebook

KUALA KANGSAR – Status pengubahsuaian Velodrom Rakyat di Ipoh akan diketahui berikutan persidangan Parlimen pada akhir Februari ini, kata Timbalan Menteri Belia dan Sukan Adam Adli Abdul Halim.

Beliau berkata kementeriannya akan mengkaji semula perkara itu di peringkat kementerian bagi mencari jalan penyelesaian dan situasi menang-menang kepada semua pihak yang terlibat.

“Kementerian sedia maklum mengenai perkara yang dibawa oleh Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (MNCF) dan kita akan mengkaji semua aspek kerana ia melibatkan jumlah yang besar.

“Kami juga difahamkan Veledrom Rakyat telah diubah suai dengan kos RM11 juta pada 2016 dan kini nampaknya mengalami kerosakan, jadi kami mahu menjalankan siasatan terperinci sebelum membuat keputusan, yang dijangka selepas persidangan Parlimen Feb ini. 24,” katanya selepas pelancaran jersi dan pengenalan pemain BRM FC di sini hari ini.

Sebelum ini dilaporkan Naib Presiden MNCF Datuk Amarjit Singh Gill berharap KBS mempertimbangkan untuk memasang bumbung untuk Velodrom Rakyat bagi melindungi geladak kayu daripada sebarang kerosakan pada masa hadapan.

Beliau membuat cadangan itu selepas pemeriksaan dek mendapati kesan lecet dan kehitaman di beberapa kawasan berikutan velodrom terbuka itu terdedah kepada cuaca panas dan hujan. – BERNAMA


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *