Tiada keputusan menerima bekas pemimpin Umno ke dalam PKR – Anwar

Kongsikan Artikel ini


Anwar Ibrahim - Bernama pic

Anwar Ibrahim – Bernama pic

PETALING JAYA – Keputusan menerima bekas ahli Umno ke dalam PKR belum dibuat, kata presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dakwanya, walaupun pucuk pimpinan parti telah mengambil maklum tentang cerita yang disiarkan di media tetapi perbincangan masih belum dilakukan.

“Kami belum membuat sebarang keputusan. Kami mengambil maklum bahawa beberapa bekas ahli Umno menyatakan hasrat mereka untuk menyertai. Kita akan berbincang dengan pemimpin Umno dalam masa terdekat,” kata perdana menteri pada sidang media yang diadakan hari ini di ibu pejabat PKR, di sini.

Selepas dipecat daripada Umno, beberapa bekas pemimpin Umno telah mengisytiharkan hasrat mereka untuk menyertai PKR.

Sebelum ini, bekas ketua pemuda Umno Khairy Jamaluddin dan bekas ketua Umno Selangor Tan Sri Noh Omar dipecat daripada parti, manakala Ahli Parlimen Sembrong Datuk Seri Hishammudin Hussein digantung tugas.

Antara ahli lain yang digantung parti selama enam tahun ialah bekas Timbalan Ketua Pemuda Umno Shahril Hamdan, Exco Pemuda Umno Fathul Bari Mat Jahya, bekas Ahli Parlimen Jempol Salim Mohd Sharif dan bekas Exco Kerajaan Negeri Johor Maulizan Bujang.


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *