Umno dijangka kalah dalam pilihan raya negeri Selangor, kata Noh Omar

Kongsikan Artikel ini


KUALA SELANGOR – Umno dijangka tewas di beberapa kubu kuat pada pilihan raya negeri berdasarkan keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), kata bekas ketua Umno Selangor Tan Sri Noh Omar.

“Kubu kuat tertentu telah tewas (dalam PRU15) seperti Tanjong Karang, Sungai Besar dan Sabak Bernam.

“Tiga kawasan majoriti Melayu itu didominasi oleh Perikatan Nasional (PN),” katanya pada sidang media selepas Majlis Jasamu Dikenang di sebuah hotel di Pasir Penambang, di sini, hari ini.

Noh berkata terdapat peluang tipis untuk Umno merampas kemenangan di Selangor jika mereka bergantung kepada pengundi bukan Melayu.

“Mungkin pada masa itu (PRU15), pengundi masih menyokong Umno tetapi sekarang penyokong itu nampak mereka sedang membina hubungan dengan DAP,” katanya.

Noh berkata pengundi yang menemuinya berkata mereka tidak akan memilih Umno jika mereka meneruskan kerjasama dengan DAP.

“Saya berjumpa dengan mereka yang mengaku mereka mengundi BN pada PRU15 tetapi mereka enggan mengundi jika mereka tahu Umno berpihak kepada DAP,” tambahnya.

Ketika ditanya mengenai persiapannya untuk rayuan, Noh berkata keputusan pemecatannya dibuat oleh Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

“Saya akan merayu kepada siapa? (Jika pemecatan itu disebabkan lembaga disiplin Umno) Saya akan merayu kepada Majlis Tertinggi.

“Jika presiden ada, adakah dia akan menerima rayuan saya?,” katanya.

Ezoiklaporkan iklan ini


Sumber dipetik:
sinardaily[dot]my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *