Vila Terapung Terbaik Di Malaysia

Kongsikan Artikel ini

4 Vila Terapung Terbaik Di Malaysia Yang Akan Menghilangkan Nafas Anda

Pengertian vila terapung menimbulkan rasa percintaan dan kemewahan yang muktamad. Bagi mereka yang merancang untuk memanjakan diri mereka dengan percutian yang indah setelah kehidupan sekatan perjalanan dan keadaan bertambah baik, kami telah mengumpulkan vila air terbaik di Malaysia untuk anda! Daripada chalet air Avillion Port Dickson ke vila terapung di Pangkor Laut Resort, ini adalah tempat yang sesuai untuk percutian masa depan anda bersama orang tersayang.

Vila Terapung Terbaik Di Malaysia

1. Avani Sepang Goldcoast Resort, Selangor

Vila Terapung Terbaik Di Malaysia

Baca juga: 20 Pantai terbaik di Malaysia

Terbentang dari pantai Sepang, Avani Sepang Goldcoast Resort terkenal dengan vila laut berbentuk pokok palma. Dengan lebih 315 bilik yang luas, dan 4 jenis berbeza untuk dipilih, ini adalah tempat yang sesuai untuk bulan madu anda atau perjalanan keluarga!

Dikelilingi perairan Selat Melaka, pemandangan matahari terbenam dapat dilihat dari setiap bilik. Resort bertaraf lima bintang ini menawarkan pelbagai aktiviti rekreasi- menyelam, sukan air dan banyak lagi! Jika anda mencari masa yang tenang antara anda dan lautan, pergi ke Avani dengan segera! Sebaik sahaja anda menetap di vila, tiada apa yang boleh membawa anda jauh dari keselesaan bayu laut.

Alamat: 67, Jalan Pantai Bagan Lalang, Kampung Bagan Lalang, 43950 Sungai Pelek, Selangor

Hubungi: +603-3182 3600

2. Lexis Hibiscus, Port Dickson

Lexis Hibiscus, Port Dickson

Baca juga: Hotel & Rrsort dengan kolam tenang di Malaysia

Terletak di sepanjang pantai Pasir Panjang di Port Dickson, Lexis Hibiscus terkenal dengan vila berbentuk bunga raya. Ini menyerupai bunga kebangsaan Malaysia – bunga raya. Dengan lebih 600 vila dan suite, ini adalah satu lagi resort yang pasti anda boleh kunjungi!

Setiap vila di resort ini direka dengan dalaman yang moden dan dihias dengan elegan. Salah satu bahagian terbaik tentang vila ini ialah mempunyai kolam renang peribadi dan bilik wap sendiri! Bercakap tentang mempunyai kolam untuk anda! Terdapat juga perkhidmatan pelayaran untuk membawa anda mengelilingi resort! Jika anda ingin beramah mesra dengan ikan di laut, mereka juga mengadakan sesi memberi makan ikan jika anda berminat.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Alamat: Batu 12, Jalan Pantai, Port Dickson, 71250 Pasir Panjang, Negeri Sembilan

Hubungi: +606-660 2626

3. Gayana Marine Resort, Sabah

Gayana Marine Resort, Sabah

Baca juga: Tempat menarik terbaik di Malaysia

Untuk mendapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia, ini adalah tempat untuk anda. Terletak di pulau terumbu karang dan menghadap Gunung Kinabalu pada masa yang sama, apa lagi yang anda boleh minta? Membawa anda ke dunia yang tenang, tempat ini membantu anda menyesuaikan diri dengan alam semula jadi.

Terdapat lebih 52 vila tropika atas air yang dikelilingi oleh hutan bakau dan laut yang luas. Satu-satunya bunyi yang anda boleh dengar pada waktu malam ialah ombak lembut di bawah vila anda yang direka khas.

Oleh kerana lokasinya, anda boleh snorkeling atau menyelam dari mana-mana sahaja di sekitar resort! Selain itu, anda boleh melawat Pusat Penyelidikan Ekologi Marin. Ia adalah satu-satunya jenisnya yang membiak kerang gergasi dan terumbu karang yang terancam.

Alamat: Teluk Malohom Pulau Gaya, 88000, Kota Kinabalu, Sabah

Hubungi: +608-8380 390

4. Gem Island Resort and Spa, Terengganu

Gem Island Resort and Spa, Terengganu

Terletak di Taman Pemuliharaan Marin, resort yang indah ini dibina di salah satu pulau persendirian di Malaysia. Dengan kira-kira 45 vila laut yang menghadap ke laut biru jernih, ini adalah rumah anda yang jauh dari rumah.

Tempat percutian butik romantik ini bukan sahaja dikelilingi oleh laut, tetapi juga oleh tompok hutan dan pantai. Jika anda mencari percutian yang tenang dan ringkas, berjalan-jalan di sepanjang pantainya terutamanya ketika air surut. Anda akan terkejut melihat pelbagai jenis cengkerang di bawah kaki anda!

Selain itu, jangan lupa melawat anak penyu hijau di tepi jeti! Terdapat program penetasan penyu di pulau itu. Penyu ini dijaga sehingga cukup kuat untuk hidup di laut terbuka.

Alamat: Lot 8204, Pulau Gemia, Mukim Risula, Daerah Marang, 21600 Pulau Gemia, Terengganu

Telefon: 6019-790 5110

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *